Smashbox på besök i stan

I dag visade det amerikanska sminkmärket Smashbox upp sina senaste produktnyheter på Hotel Reisen i Stockholm. Bakom Smashbox står inga mindre än Dean och Davis Factor: sönerna till det väletablerade sminkmärket Max Factors brorson. På plats är makeupartisten Daniel Chavez från Smashbox – en glad man som förutom att berätta om märkets framgångar de senaste åren demonstrerar märkets produkter på en modell, samtidigt som han roar journalisterna på plats med sitt yviga kroppsspråk och ett kontinuerligt ironiserande över den Kaliforniska livsstilen:

Du kan aldrig vara för blond eller för brun i Kalifornien, säger Daniel Chavez med ett leende.

Och det är de amerikanska skönhetsidealen och Hollywood som står bakom Smashbox koncept.

– Smashbox är ett fotostudio-inspirerat märke, berättar Daniel Chavez.

Smashbox vet vad de talar om – de säljer inte endast smink utan har också en egen fotostudio som används till att fotografera både modereportage och porträttera kända människor ( när skådespelarparet Brad Pitt och Angelina Jolie fick tvillingar, fotograferades de första bilderna på paret enligt Daniel Chavez i Smashbox studio). Tanken bakom produkterna är att de ska förhindra att ansiktet blir glansigt efter en dag av jobb, matlagning och barnpassning. Ett sminkmärke för kvinnor som lever ett vad som anses normalt liv, och som vill använda fungerande produkter. Bästsäljaren de senaste åtta åren är deras Photo Finish Foundation Primer: en förberedande kräm som lämnar huden matt och med en helt jämn yta, och får sminket att sitta på rätt plats hela dagen. Oljefri och ofärgad sjunker den in i fina linjer och porer efter att fuktighetskräm applicerats, och lämnar huden redo för ytterligare smink eller lämnas som den är för en naturlig look.

smashbox-primer_21

 

Smashbox Photo Finish Foundation Primer.

Mest spännande är deras satsning på mineralpuder Halo som innehåller spår av 24-karats guld. Mineralpudret säljs i en smart förpackning som doserar pudret genom en vridfunktion. Inuti dosan finns en hyvel som finfördelar pudret innan du applicerar det. Burken passar perfekt på resan: du slipper spilla puder över både dig själv, i necessären och i flyg- eller tågsätet. Dessutom innehåller det mineraler, aminosyror och antioxidanter och är fritt från skadliga parabener ( konserveringesmedel som används i sminkprodukter). Och så utlovas en hud med ungdomlig lyster och fräschör – och vem vill inte ha det?

halo0_200x200Smashbox Halo Hydrating Perfecting Powder Brush Set.

Smashbox säljs redan hos bland annat Blush och Eleven, och finns till våren även hos Åhléns City, Kicks och PUB-varuhuset i Stockholm.

Annonser

1 kommentar

Filed under Smink

One response to “Smashbox på besök i stan

  1. Pingback: Vårens smink från Smashbox « Stilakuten – om klädmode, shopping och populärkultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s