Matthew Williamson ny gästdesigner hos H&M

matthewwilliamson1Den danska supermodellen Helena Christensen iklädd Matthew Williamson. Ur Brittiska Vogue.

Mönstermästaren och modedesignern Matthew Williamson är H&M:s nya gästdesigner. Efter flera framgångsrika designsamarbeten med modedesigners som brittiska Stella McCartney, tyske Karl Lagerfeld och japanska Rei Kawakubo för Commes de Garcons har turen nu kommit till Storbritanniens svar på Kenzo: Matthew Williamson. Nyheten avslöjades i tisdags och Margaretha van den Bosch, kreativ rådgivare hos H&M, tror den tidigare Pucci-designern är helt rätt för H&M:s look våren och sommaren 2009:

– Matthew Williamson har en kreativitet och ett sätt att arbeta med mönster som han kombinerar på ett helt nytt sätt. På så vis skapas en toppmodern London-look, säger Margaretha van den Bosch i ett pressmeddelande.

Matthew Williamson är känd för sina färgstarka kläder och sin bohemiska och lyxiga jetset-stil, och har jobbat som modedesigner sedan 1997. Designern är självklart förväntansfull inför kollektionerna som släpps i slutet av april och ytterligare en i slutet av maj 2009:

– Jag gillar att H&M har skapat ett helt nytt fenomen inom modevärlden med sin banbrytande idé att samarbeta med utvalda designers och låta dem skapa begränsade kollektioner, säger Matthew Williamson.

– Det är spännande att de kreationer jag skapar för H&M kommer att finnas tillgängliga och förhoppningsvis vara till glädje för så många människor världen över.

Matthew Williamson:s damkollektion släpps i utvalda H&M-butiker 23 april 2009. Därefter släpps en dam- och herrkollektion med sommarplagg i slutet av maj. Så fyll på både kaffetermosen och tålamodet inför klädsläppet och räkna med att köa.


Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Damkläder, Herrkläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s