Samla snyggt

Konstnären Peter Dahl har på uppdrag av PappersKretsen ritat en snygg papperskasse som du kan samla dina tidningar i innan du bär iväg dem till återvinning. Kassen heter ”Stammar” och föreställer strama trädstammar och är i orange och svart. Kassen tillverkas endast i 10 000 exemplar och går att beställa via PappersKretsen här (leverans är i v. 6). I ett pressmeddelande från BerntzonBylund säger Peter Dahl så här om projektet:

– Jag tyckte att det var både roligt och relevant att stötta det här projektet. Jag tror att det är svårt för gemene man att veta vad man ska göra för att bidra till en bättre miljö. Återvinning är ju ett enkelt sätt att göra nytta och jag tycker att det är bra att man påminner om det.

Sverige är världsledande på pappersåtervinning, vi återvinner hela 85% av allt papper på marknaden enligt Göran Nilsson, VD för Pressretur. Men vi kan bli bättre! Han säger vidare att för varje kilo papper vi återvinner besparar vi atmosfären 1,4 kilo i koldioxidutsläpp. Peter Dahls originalverk kommer även att auktioneras ut senare i år och pengarna kommer enligt konstnärens önskan att skänkas till Alzheimerfonden. Så starta det nya året med både stil och gott samvete och köp Peter Dahls kasse!

peter_dahl_papperskretsen_large

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Konst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s