Man på stan

Det svenska modemärket Tiger of Sweden har funnits med länge. Tillsammans med Oscar Jacobson är det Sveriges äldsta kostymmärke och startades 1903 av Marcus Schwartzman och Hjalmar Nordström i staden Uddevalla på den svenska västkusten. Först lanserades klädmärket som Schwartzman & Nordström, och efter försäljningssuccén med kostymmodellerna ”Tiger 1”, ”Tiger 2” och ”Tiger 3”, började fabriksarbetarna som sydde kostymerna att kalla varumärket Tiger. Och på den vägen är det.

Hittar en fantastisk bild från en av Tiger of Sweden:s tidigare lookbook:s för män från 1978. Denna klädseln hade helt klart fungerat på en kille i dag, dock med ett smalare snitt på byxorna och i ett något mer uppdaterat och skönare material än gabardin… (Tiger sålde många gabardinkostymer när märket lanserades i Usa i slutet av sjuttiotalet). I övrigt, wii, vilken stiiil!

1978_31

Annonser

2 kommentarer

Filed under Herrkläder

2 responses to “Man på stan

 1. IQ

  Tiger of Denmark borde det väl heta idag. Otroligt dåliga tyger och närmare ett skämt av vad Schwartzman och Nordström skapade.

  • Hej,

   tack för din kommentar. Vad tråkigt att du upplever Tiger förlorat i kvalité.
   De ska numera bland annat använda tyg från italienska tygleverantörer som Luigi Botto och Loro Piana, vilka ju anses bland de bästa i världen.
   Men kanske har de börjat använda material även från andra – det vet tyvärr inte jag. Ska kolla upp det!
   Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s