Dagmars nya eko-kollektion

image-2Tubklänning Tyra i ekologisk bomull. Bilder: Dagmar

Svenska klädmärket Dagmar lanserar i vår en kollektion helt i ekologisk bomull. I kollektionen syns bland annat en svart spetsklänning, en cocktailklänning, en stickad kofta och en stickad klänning med inspiration från rotting. Rotting som material kommer från det tidigare designsamarbetet med klassiska väskföretaget Palmgrens och deras fina kvadratiska väskor i skinn och rotting.

– Att jobba med den skira spetsen i det organiska bomullsgarnet blir en väldigt fin mix, säger Kristina Tjäder designer på Dagmar. Jag älskar att jobba med kontraster i allt vi gör. Och att jobba med det organiska i framtagandet av kläder innebär inte bara att välja ett ekologiskt material. För Dagmar är helheten viktig och då innebär det både arbetsprocessen och alla andra material som följer med produkten i sitt framtagande, till exempel att även tryck och foder är ekologiskt. 

Dagmars kläder är feminina och med en genuin känsla för hantverk, detaljer och noggrannt utvalda material.Nästan som om din mormor eller farmor stickat kläderna själv. Och namnet på märket kommer även från de tre designande systrarnas farmor, som hette just Dagmar. Stiligt, tycker Stilakuten!

image-1Stickad klänning Teodora.

image-3Klänning Trude.

image-4T-shirt Jackie och kofta Tea.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Damkläder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s